Συνάντηση Δημάρχοu με πατέρα Αντώνιο-Κιβωτό

Πατέρας Αντώνιος

Χίος 10/06/2013

Σήμερα Δευτέρα, 10-06-2013, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης συναντήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνεργάτες του π. Αντώνιου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης Νικόλαος Νύκτας, ο αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου και ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Χίου Πέτρος Περρίκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση στην Κιβωτό του Κόσμου των σπιτιών του Αίπους, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτά 70 περίπου παιδιά, κυρίως από το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, ηλικίας 5 έως 18 ετών. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Προμηθευτικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου (Π.Ε.ΔΗ.Β. ΑΕ), ώστε, σε περίπου ένα μήνα, οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τα παιδιά. Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία των παιδιών δε θα έχει εποχικό χαρακτήρα, αλλά θα διαρκέσει όλο το χρόνο, ενώ τα έξοδα για τις επισκευαστικές εργασίες, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα για τη φιλοξενία των παιδιών θα βαρύνουν την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον π. Αντώνιο και τους συνεργάτες του για το εξαιρετικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου» και εξέφρασε την ικανοποίησή του που σε καιρούς δύσκολους το όραμα για έναν κόσμο με ανθρωπιστικές αξίες δεν έχει χαθεί. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Δήμος Χίου συμπαραστέκεται πάντοτε με όλες του τις δυνάμεις σε πρωτοβουλίες, που ανακουφίζουν τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Από το γραφείο τύπου