Δελτίο Τύπου για το WIRIL

Ο Δήμος Χίου, τιμώντας Σουηδούς και Έλληνες εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, που έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθεια ανακούφισης του πεινασμένου χιώτικου λαού, αλλά και απλούς πολίτες θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου «WIRIL», τελεί την 07η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, μνημόσυνο για όλα τα θύματα του βομβαρδισμού.

Θα ακολουθήσει ομιλία εντός του ναού, τρισάγιο στο χώρο της αναθηματικής μαρμάρινης πλάκας (μπροστά στο Τελωνείο Χίου), και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και φορείς της πόλης. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Άλφα Πι, «ΥΠΟΘΕΣΗ WIRIL. Επεισόδιο Πολέμου. Χίος, 7 Φεβρουαρίου 1944» του Κυριάκου Ντελόπουλου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν:

Ο Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης με θέμα «Η περίθαλψη των τραυματιών του Wiril» και ο συγγραφέας κ. Κυριάκος Ντελόπουλος με θέμα « Υπόθεση Wiril. Από την ιστορία στον θρύλο».

Από το Τμήμα

Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου