Εξέλιξη για την Μπέλλα Βίστα

Θετική είναι η εξέλιξη, σε ό,τι αφορά τις εργασίες κατεδάφισης στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα, αφού η Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αποδεχόμενη ότι το έργο εξυπηρετεί την κοινή ωφέλεια και η καθαίρεση του θα προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας στους διερχόμενους, εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης αναστολής εκτέλεσης των εργασιών κατεδάφισης, σε σχετική απάντηση επιστολής διαμαρτυρίας του Δήμου Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου, με το υπ’ αριθμ. 1596/20-01-2016 έγγραφό του είχε υπογραμμίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας της απόφασης για κατεδάφιση του πεζοδρομίου στην περιοχή, τις δυσλειτουργίες και την επικινδυνότητα για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων. Τα ζητήματα αυτά είχε τονίσει ο Δήμαρχος Χίου, τόσο γραπτώς, όσο και προφορικά σε επικοινωνία του με την αρμόδια διεύθυνση τους τελευταίους μήνες.

Ο Μανώλης Βουρνούς, ικανοποιημένος από την εξέλιξη, δήλωσε ότι, ο Δήμος της Χίου, με τις ενέργειες που έκανε, υπερασπίστηκε το αυτονόητο, για το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι δυνατόν, ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει, για να κατασκευαστεί ένα έργο, να πληρώνει για να κατεδαφιστεί και να ξαναπληρώνει, για να ξαναφτιαχτεί, αφού, εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι αυτό είναι αναγκαίο και εξυπηρετεί ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών.

Για πληρέστερη ενημέρωση σάς επισυνάπτεται το απαντητικό έγγραφο της γενικής διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.