Η Χίος τιμά το ’21

Η Χίος τιμά το ’21: Από το ηρωικό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον

Συμμετέχουμε, Γιορτάζουμε, Οραματιζόμαστε!!!

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τιμούμε την Ιστορία μας, οραματιζόμαστε το Μέλλον!!

Συμμετέχουμε, γιορτάζουμε,  οραματιζόμαστε!

Τούτο το σύνθημα  ας γίνει κτήμα όλων  μας! Είμαστε ΟΛΟΙ οι Χιώτες ΕΔΩ, ΜΑΖΙ, αναστοχαζόμενοι το παρελθόν και συγχρόνως στρέφοντας σταθερά το βλέμμα με αισιοδοξία στο μέλλον.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου προσκαλεί τον όπου Γης συν- Έλληνα, και ιδίως την Χιώτισσα και τον Χιώτη, κάθε ηλικίας, τον συμμετέχοντα στην ιστορική αυτή επετειακή μέθεξη των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία της Ανεξαρτησίας,  να  δώσει το «παρών» , έστω και από απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, με την αποστολή κειμένων, φωτογραφιών και video στο e-mail: chioscity21@gmail.com. Θα φροντίσουμε να τα δημοσιοποιήσουμε είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: chios.gov.gr , όπου δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα δημοσιεύσεων για την επέτειο, είτε στη σελίδα  του facebook: chioscity21 .

Ζητούμε  προσωπικές  απόψεις, γνώμες και μαρτυρίες που θα γίνουν κοινό κτήμα ενδυνάμωσης της ιστορικής μνήμης και της αυτοπεποίθησης για ένα λαμπρό κοινό μέλλον.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο χρόνια κατά το 2021 και το 2022. Την δεύτερη χρονιά θα τιμήσουμε ειδικότερα την μνήμη των σφαγιασθέντων από τις ορδές των Τούρκων, αλλά θα έχουμε και τις 100-χρονες επετειακές εορτές μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και για τις αλησμόνητες  Πατρίδες της Ιωνίας.

Τέλος, θερμές είναι οι ευχαριστίες προς τον συντοπίτη μας γραφίστα κ. Αντώνη Μόσχο, ο οποίος σχεδίασε και χορήγησε το λογότυπο μας.